TIPS EN VRAGEN OVER ONZE BEHANDELINGEN

Hier in onze tips sectie hebben we enkele tips verzameld die u kunt gebruiken als onderdeel van uw pre-sessie voorbereiding. Een goede voorbereiding kan het eindresultaat enorm helpen en uw behandeling aangenamer maken.

 • Tips voor perfect harsen:

  Tips om je te helpen het meeste uit je wax sessie te halen Lees verder
  • Exfolieer de huid
   Exfolieer de huid minstens een keer per week met een goede scrub. Doe het 48 uur voor het harsen en doe het opnieuw, 3 dagen na het harsen.
  • Gebruik geen vochtinbrengende crème
   Vermijd het gebruik van een vochtinbrengende crème of lichaamsolie in de uren direct voor het harsen, zodat de was goed kan hechten aan het haar, waardoor het ontharen gemakkelijker wordt.
  • Neem indien mogelijk een bad
   Neem indien mogelijk een bad met warm water en neutrale zeep voordat u gaat waxen. Het warme water veroorzaakt verwijding van de poriën, waardoor ontharing met minder pijn mogelijk is. Herhaal na het harsen dezelfde procedure, maar deze keer met het water zo koud mogelijk en neutrale zeep.
  • Probeer comfortabele kleding te dragen
   Probeer vooral na het harsen als de huid gevoeliger is comfortabele en niet-strakke kleding te dragen, bij voorkeur kleding gemaakt van katoen die de huid laat ademen. Dit minimaliseert irritatie en kans op ingegroeide haartjes.
  • Vermijd blootstelling aan UV gedurende 48 uur
   Vermijd na het harsen blootstelling aan de zon gedurende 48 uur, wanneer de huid gevoeliger en delicater is. Vermijd om dezelfde reden ook de zonnebanken. Zwembaden en sauna's moeten ook worden vermeden binnen 24 uur na het harsen, wanneer de poriën nog open zijn en vatbaarder zijn voor ontstekingen.
  • Gebruik geen deodorant
   Gebruik na het harsen van uw oksels geen deodorant, idealiter 24 uur om het risico op verbranding of verdonkering van de huid te voorkomen.
  • Breng een vochtinbrengende crème aan
   Breng een vochtinbrengende crème met verzachtende werking of een gel met azuleen aan om te voorkomen dat haren in de dagen na ontharing ingroeien. Probeer dit indien mogelijk twee keer per dag te doen, zodat uw huid sneller herstelt en herstelt.
  • Wees voorzichtig als je al huidproblemen hebt
   U mag niet in de was worden gezet als uw huid last heeft van: acne, ontstekingen, infecties, open of met littekens bedekte littekens of enige irritatie door overmatige zon.
  • Meng geen gezichtsbehandelingen en harsen
   ZEER BELANGRIJK: Als u gezichtsbehandeling op zuurbasis gebruikt of orale medicatie gebruikt voor het behandelen van de huid door afschilfering, wordt ontharen ontraden.
  • Vermijd huidbehandelingen op zuurbasis
   als u een op zuur gebaseerde huidbehandeling gebruikt, raden we u aan dit gedurende ten minste 7 dagen voor het harsen te stoppen, ongeacht of u van plan bent warme of koude was te gebruiken.
 • Vragen over het harsen

  Antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten Lees verder
  • Veroorzaakt harsen spataderen?
   Spataderen zijn verwijde en verstopte aderen die moeite hebben met het terugstromen van bloed en ze hebben een zeer lage hypodermis (de laatste laag van de huid). Als er echter zweren en / of flebitis zijn, wordt harsen niet aanbevolen.
  • Valt harsen de huid aan?
   De meest agressieve vorm van ontharing is scheren, omdat scheren micro-agressie op de huid veroorzaakt. De reden is niet alleen het mes, maar ook het feit dat de persoon het mes in verschillende richtingen over de huid passeert, waardoor het haar van de ene naar de andere kant wordt gedragen. dit bevordert het ingroeien van haren en in sommige gevallen feliculites. Op deze manier kunnen deze ontstekingen, naast het verwonden van de huid, nog steeds optreden.
  • Veroorzaakt harsen ingegroeide haartjes?
   Er zijn twee hoofdoorzaken waarom vrouwen haartjes hebben. De eerste, wanneer de vrouw een hoog mannelijk hormoonniveau heeft, de tweede, wanneer de haren gekruld zijn. Bij ontharing met was wordt het haar bij de wortel geplukt, waardoor de wortel na elke ontharing achtereenvolgens zwakker wordt. Het is erg belangrijk dat de huid wordt gehydrateerd en de dode cellen (keratinelaag) worden verwijderd. Op deze manier kan het haar de huid gemakkelijk breken en het ingegroeide haar vermijden.
  • Mijn huid is na het harsen rood geworden, is dat normaal?
   Ja, na het harsen is het normaal als de huid rood wordt, vooral in gebieden waar de huid gevoeliger is, zoals het gezicht, de oksels en het Braziliaanse gebied. Op je benen is het na het harsen normaal als je jeuk voelt. Dit komt omdat uw bloedcirculatie wordt gestimuleerd.
  • Kan het harsen van de bovenlip en wenkbrauw met hete was een slappe huid veroorzaken?
   Slapheid wordt veroorzaakt door verzwakking en bijgevolg het breken van de collageen- en elastinevezels in uw huid. Dit wordt niet beïnvloed door het wasproces. Om de slapte van de huid te voorkomen / minimaliseren, moet u zon- en infraroodlampen (die door de zonnebanken worden gebruikt) vermijden, vooral op het gezicht waar de huid dunner en delicater is. Overmatige blootstelling aan UV-straling verzwakt de collageen- en elastinevezels die de huid ondersteunen.
  • Moeten mensen met huidproblemen niet harsen?
   Het hangt er van af. Elk geval is anders. Eerst moeten we weten en begrijpen over welk type probleem of allergie we het hebben. In het geval van allergie is het noodzakelijk om te identificeren welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de allergie en om er vervolgens voor te zorgen dat de was of een ander product dat tijdens het waxen wordt gebruikt, niet dezelfde stoffen bevat. Bij atopisch eczeem (atopische dermatitis), psoriasis en acne moeten de ontstekingsgebieden worden vermeden.
  • Kan harsen met hete was de huid donkerder maken of vlekken geven?
   Waxen met warme of koude wax verwijdert naast het verwijderen van het haar bij de wortel ook de laag dode cellen (keratine) die de huid beschermen. Op deze manier wordt de huid gevoeliger en kwetsbaarder voor externe factoren, zoals blootstelling aan de zon, zonnebanken, sauna's en deodorants (in het geval van oksels). Daarom moet u na het harsen voorzichtiger zijn met gebieden die in de was zijn gezet, om agressie te vermijden die de huid donkerder of vlekkerig kan maken.
  • Is harsen met hete was minder pijnlijk dan met koude was?
   Ja. Hete was bevordert de verwijding van de poriën en vergemakkelijkt de extractie van het haar met minder pijn.
  • Hoe lang moet ik wachten tot ik weer mag harsent?
   Bij het harsen verwijderen we ook de hoornvlieslaag (dode cellen) die de huid beschermt. Over het algemeen heeft de huid na het harsen gemiddeld 28 dagen nodig om te herstellen. Het is dus belangrijk dat je dit interval zoveel mogelijk probeert aan te houden.
  • Kan ik na het harsen een pincet gebruiken om de resterende haren te verwijderen?
   Ja geen probleem! De weinige haren die harsen hebben weerstaan, moeten met een pincet worden verwijderd om een haarvrij oppervlak achter te laten. Dit is een essentieel onderdeel van de waxdienst. Wees niet zo bang voor een pincet! De poriën zijn al verwijd, dus de extractie van deze haren zou gemakkelijker moeten zijn.
  • Is Roll-On harsen veilig?
   Roll-On wax is een wegwerp wax en is veilig. Net als bij elke andere waxdienst, zowel warm als koud, moet de klant ervoor zorgen dat de gebruikte wax wegwerpbaar is en niet opnieuw wordt gebruikt (geen dubbele onderdompeling).
  • Harsen en de zon. Welke zorg maatregelen moeten er genomen worden?
   Het is altijd een goede gewoonte om overmatige blootstelling aan de zon te vermijden, vooral na het harsen. De blootstelling aan de zon moet ten minste 24 uur voor en na het harsen worden vermeden. Voor het waxen: de zon zal je huid verbranden en gevoelig maken, waardoor deze kwetsbaarder en reactiever wordt. Was op een gevoelige huid kan brandwonden en / of donkere vlekken veroorzaken. Na het harsen is de huid gevoeliger en kwetsbaarder omdat we niet alleen het haar hebben verwijderd, maar ook de hoornlaag (laag dode cellen) die de natuurlijke bescherming van de huid is. Op deze manier kan het, wanneer het wordt blootgesteld aan de zon, zelfs met zonnebrandcrème, de huid beschadigen en vlekken veroorzaken, brandwonden voortijdig verouderen van de huid. WAARSCHUWING: Als u zwaar zongebruind bent door blootstelling aan de zon of als u chemische producten gebruikt, loopt u bij het harsen met warme / koude was het risico uw kleur te verliezen of vlekken te krijgen op de plaats waar de was is aangebracht.
  • Kan ik voor het harsen verdovende crème of pijnstiller gebruiken?
   Lokale anesthetica kunnen worden gebruikt, maar we raden deze niet aan omdat ze in sommige gevallen allergische reacties kunnen veroorzaken. We raden ook af om pijnstillers te gebruiken. Gebruik geen medicatie, tenzij je het echt nodig hebt.
  • Ik ben zwanger, kan ik harsen?
   Er is geen beperking voor het harsen van zwangere vrouwen en eigenlijk is het veilig tot de negende maand. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. Bij hete was moet speciale aandacht worden besteed aan de wastemperatuur. Vrouwen hebben een verhoogde gevoeligheid tijdens de zwangerschap (die dichter bij de zwangerschap kan toenemen) en overmatige hitte kan de huid traumatiseren en sporen achterlaten.
  • Kan ik tijdens mijn menstruatie harsen?
   Ja dat kan. Voor de persoon die het waxen doet is er geen ongemak als je menstrueert zolang je een tampon gebruikt. In dit stadium, en omdat de meeste vrouwen op dit moment gevoeliger zijn, kan harsen meer pijnlijk zijn. In de premenstruele fase is er een toename van progesteron, wat de huid gevoeliger kan maken en dus als je op dit moment aan het harsen bent u kunt ook meer pijn voelen. Plan waar mogelijk je waxen voor postmenstruatie. Dit is het stadium waarin uw oestrogeenniveau hoog is, een hormoon dat ervoor zorgt dat we toleranter worden, wat minder pijn voor u betekent!
 • VRAGEN OVER LASER

  Veel gestelde vragen over onze laserbehandeling Lees verder
  • Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een goed permanent resultaat te krijgen?
   Zoals met alle dingen die verband houden met de huid, is het antwoord ... het hangt ervan af. Dat is echter geen bruikbaar antwoord. Meestal zien we blijvende resultaten in 8 - 10 sessies. De snelheid en effectiviteit van een lasersessie is afhankelijk van huidskleur, haarkleur en huidtype, en in sommige gevallen het te behandelen lichaamsgebied. Lichte huid, donker haar geeft de snelste resultaten. Haar met een laag contrast (lichte huid / lichtgekleurd haar of donkere huid, donker haar) duurt langer en is in sommige gevallen mogelijk niet geschikt voor laser. De beste manier is om een gratis beoordelingsafspraak te boeken en we kunnen u adviseren voordat u begint.
  • Is er enige voorbereiding nodig voor een lasersessie?
   In tegenstelling tot andere laserbehandelingen of IPL, moet u met onze laser het te behandelen gebied 1 tot 2 dagen voor uw sessiedatum scheren. Dit is het geval bij al uw lasersessies. Het laserontharingsproces is afhankelijk van het feit dat er bijna geen (lengte) haar boven huidniveau is. Dit wordt gebruikt om het laserlicht naar de follikel te leiden.
  • Ik heb gehoord dat de huid tijdens de laserbehandelingsperiode lichtgevoelig wordt?
   Het is niet zo dat de huid lichtgevoelig wordt, maar we adviseren wel om 10 dagen voor en na een behandeling de blootstelling aan de zon of UV-licht te minimaliseren. Wanneer u in deze periode de huid aan zonlicht moet blootstellen, moet een crème met een hoge zonnefactor worden gebruikt in de laserbehandelde gebieden.
  • Zijn er momenten waarop ik niet kan worden behandeld, zoals bij zwangerschap of tijdens de menstruatie?
   Perioden zijn geen probleem. Tijdens de zwangerschap laseren we alleen gebieden van het bovenlichaam en niet in het middenlichaam. Onderbenen zijn mogelijk, maar bovenbenen niet.
  • Zijn er bijwerkingen van de behandeling?
   Veel patiënten ervaren geen bijwerkingen van laserbehandeling. Sommige patiënten ervaren binnen 24 uur na behandeling enige pijn of roodheid. Dit is normaal en verdwijnt na een paar dagen. Tijdens je eerste lasersessie leggen we uit waar je op moet letten en kun je contact met ons opnemen als de pijn of pijn aanhoudt.
  • Wat als ik moedervlekken of huidvlekken heb, is dat een probleem?
   We proberen te voorkomen dat laserlicht op huidvlekken en puistjes schijnt. We beschermen de huid nabij het te behandelen gebied, zodat lichte impact tot een minimum wordt beperkt.
  • Wat gebeurt er met het behandelde haar?
   Normaal valt het haar uit. Dit merkt u tijdens de behandelperiode op handdoeken en kleding. Dit is normaal en duidt op een succesvolle behandeling.
  • Is laserbehandeling pijnlijk?
   U zult enige milde lokale pijn ervaren omdat het behandelingsproces de haarwortel (follikel) opwarmt. Dit wordt beter omschreven als ongemak en niet als pijn. Tijdens uw eerste sessie zal uw schoonheidsspecialiste het laservermogen instellen om pijn te minimaliseren, hoewel de pijn niet zo intens is als bij harsen.
  • Moet ik beschermende kleding of een bril dragen
   Ja, we zullen er altijd op staan dat u onze beschermende bril was. Bovendien bedekt de schoonheidsspecialiste uw huid om ervoor te zorgen dat alleen het te behandelen gebied wordt blootgesteld. Afgezien daarvan is er geen speciale kledingvereiste.
  • Hoe weet ik of mijn haar- en huidtype goed is voor laserbehandeling?
   We nodigen u uit voor een eerste consult-sessie om uw huid / haartype te evalueren en het proces aan u uit te leggen. Naast de beoordeling van haar / huid bespreken we uw verwachte resultaten en ook lichaamsdelen die u voor behandeling wilt overwegen.
  • Hoeveel tijd heb ik nodig tussen behandelingen, is er een minimum en maximum?
   Tussen de behandelingen moet een periode van enkele weken zitten. Dit verschilt per lichaamsgebied. Gezicht en hoofd hebben de minste tijd nodig (5 weken) en gebieden zoals benen en romp het meest (gemiddeld 8 weken). We kunnen meer uitleggen wanneer u komt voor uw eerste evaluatiesessie.